top of page

Frisk etter yoga: 6 rørende historier

Oppdatert: 24. feb. 2019

Les hvordan yogapraksisen endret livene til 6 personerMan må grave dypt når en krise inntreffer. Yoga hjelper mange å finne indre styrke, nytt håp, kraft og glede.

Noen ganger i livet må man finne styrke man ikke trodde en hadde. Når du må begrave din sjelevenn eller en kjær foreldre, når du må leve i en kropp med smerter eller miste mobilitet din, uavhengighet din - da går du gjennom prøvelser, som krever en ny indre styrke. For mange har yoga vært livslinjen som har gitt akkurat en slik ny kraft og en ro.


"Når vi praktiserer yoga, rydder vi plassen til kjernen vår, til hvem vi egentlig er under all historien, under tragedien," sier Amy Weintraub, grunnlegger av LifeForce Yoga Healing Institute og forfatter av Yoga for Depression. "Det kan gi oss en følelse av håp."


Yogaens filosofi lærer at alle nivåer av kropp og sinn er forbundet - muskel, skjelett, pust, den følelsesmessige, mentale og for noen det åndelige. Når du går gjennom en krise eller tragedie, forklarer Weintraub, strammer musklene dine seg sammen og pusten kan bli kronisk begrenset. "Kroppen husker de stedene vi har hatt traumer og tap, selv om vi tror vi har slått det," sier Weintraub.


Yogaøvelser med fokus på pust og følelser kan frigjøre det som forstyrrer din fysiske kropp, slik at du kan gå inn og arbeide gjennom det som skjer og gi deg tilgang til din sanne natur.


"Uansett om din praksis er mild eller kraftig, kan den ha en dyp effekt," sier Weintraub. "Yoga kan roe en engstelig tilstand, lette depresjon, og generelt gjør at vi enklere kan møte det livet bringer. Det blir som en handling av selvomsorg. "


Flere og flere undersøkelser viser at yoga forbedrer livene til mennesker som har opplevd traumer. Forskere som arbeider med PTSD-pasienter har vist at yoga kan forbedre hjertefrekvensvariabiliteten (et mål for kronisk stress og PTSD), emosjonell regulering og smerte.


Forskningen er kraftig, men ofte er virkelige historier enda mer overbevisende.


Her kan du lese om seks personers historier. - om hvordan de opplevde noe av livets mest oppsiktsvekkende prøvelser, og hvordan yoga hjalp dem å finne veien tilbake.Kilde: Yogajournal


114 visninger
bottom of page